Új alkalmazásokat kap a Google Daydream, ezzel még közelebb kerül ahhoz az ígérethez, hogy év végére már ötven különböző appot próbálhatnak ki a felhasználók. Az új alkalmazások között talán a NextVr és az HBO a legérdekesebb.

A NextVR arról ismert, hogy koncerteket és sporteseményeket közvetít a felhasználóknak, az HBO-val pedig az HBO Now és a Go is elérhető lesz. A hírek szerint egy Netflix alkalmazás is úton van.

A játékok terén az a legújabb hír, hogy a Lego is kiad egy játékot, a Lego BrickHeadzBuilder Vr-t, ami ráadásul ingyenes lesz és még alkalmazáson belül sem kell pénzt költeni plusz pályákért vagy építőkockákért. Két módban lehet majd játszani ezzel, az egyikben Lego figurákkal játszhatunk és új elemeket és karaktereket tehetünk elérhetővé. A másik módban kapunk egy virtuális építőlapot és különböző modelleket építhetünk fel, teljesen szabadon engedve fantáziánkat.

A többi alkalmazás fizetős lesz, mint a lövöldözős Gunjack 2:End of Shift, a Wands nevű varázslós játék, vagy a toronyvédős Underworld Overlord.