Kútgeofizikai nyitott lyukas szolgáltatások

A Geoinform nyitott lyukban végzett mélyfúrás-geofizikai szelvényező eszközei sok különböző rétű petrofizikai és mechanikai szervizeket bocsájt a kliensei rendelkezésére, hogy a lehető legtöbb információt biztosítsák már a kút fúrásának ideje alatt. Ezek a mélységpontosan készült, megbízható szelvények nagy felbontású adatokat szolgáltatnak, hogy megfelelő információ-bázist tudjon kiépíteni a megrendelő a kútjáról.

A kutató és feltáró fúrások mind a mai napig nagy kihívást jelentenek az operátor cégek számára. Elengedhetetlen, hogy már a kút korai szakaszában olyan adatokkal rendelkezzenek, mint például a réteg folyadék-összetétele annak érdekében, hogy megértsék a tároló kapacitásait és tervezni tudjanak a projekt további lépéseivel, minimalizálva ezzel a gazdasági kockázatot.

Ezen túlmenően a nyitott lyukban végzett mérések segítenek megtervezni a kútkiképzést és a későbbi termelési stratégiát is.

A Geoinformnál hisszük, hogy a kommunikáció és az együttműködés a kulcs a sikeres munkához. Pontos és alapos előkészülettel és mérésekkel nem csak a biztonságos munkakörnyezetet, de klienseink elégedettségét is biztosítjuk.

Radioaktív mérés

A radioaktív mérések segítenek kialakítani klienseinknek a tároló kőzet profiljukat. Ezeknek az adatoknak - úgymint agyag rétegek mélységpontos beazonosítása vagy a porozitás és a folyadék telítettség meghatározása - a rögzítése az egyik első lépés a kút geofizikai tulajdonságainak feltérképezésében. Ezen mérések további módszerekkel kombinálva használhatóak kőzettani elemzésre is, valamint egy összetett kép megalkotására a földtani vagyon kiértékeléséhez már a kút életének korai szakaszában.

Ellenállásmérés

Az ellenállásmérések a kőzettani meghatározáshoz elengedhetetlen információt szolgáltatnak. Mára a fejlődésnek köszönhetően a lyukkörzethez képest egyre távolabbra nyerhetünk betekintést, akár az elárasztott zóna mögé, ezzel is minimalizálva a lyukfolyadék hatását. A különböző folyadékok eltérő ellenállási értékeinek köszönhetően az ellenállásmérés segíthet meghatározni a rétegvíz és a szénhidrogén határát is.

Akusztikus mérések

A Geomechanikai tulajdonságok megértéséhez akusztikus méréseket használunk, melyek segítenek a tároló valamint az azt alkotó kőzet pontos meghatározásában. Ezek az adatok hozzásegítik klienseinket a szeizmikus adatok mélységpontosításához, különböző tároló számításokhoz valamint egy esetleges repesztési program megtervezéséhez.

Geológiai mérések

A lyukfalról történő nagy felbontású képalkotás rengeteg információt nyújt klienseink számára egyes fontos döntések meghozása előtt. Ezek a szervizek pontos információt adnak a geológiai formációkról, vetőkről és azok irányairól, valamint vizuális képet biztosítanak a lyukfalat keresztező repedésekről.

Egyéb nyitott lyukban végzett mérések

A Geoinformnál hiszünk abban, hogy a pontos tervezésnél jobban semmi nem biztosítja a sikeres és biztonságos műveletet. Ennek érdekében a világ egyik legismertebb szoftverét használva elemezzük a kért szelvényezési program biztonságos kivitelezhetőségét, hogy a lehetséges megoldásokat vázolva és a klienssel együtt döntve tudjunk megfelelően felkészülni a munkára, legyen szó ferde vagy vízszintes kutakról, esetleg nagy nyomásról illetve hőmérsékletről.

Fúrás közben mechanikus szondáink segítségével értékes információkat tudunk biztosítani a fúrás kivitelezéséhez vagy akár a cementezés megtervezéséhez is.

További információért forduljon hozzánk!