Fejlesztés

A Geoinform az innováció iránt elkötelezett társaságként az évek során szerzett terepi és karbantartási tapasztalatok és új ismeretek birtokában számos fejlesztést végzett és végez. A 90-es évek második felében megépítettük a DWL (Digital Well Logging) PC alapú adatgyűjtő, tároló és megjelenítő rendszert, amely az akkor még üzemben levő analóg felszíni eszközöket váltotta ki, valamint a CH mérőrendszerek teljes megújítását szolgálta. Ekkor cseréltük le az akkorra már elavulttá vált elektroncsöves technikával készült Gearhart CBL szonda áramköreit is.

2011-ben fejlesztési munkánk eredményeként elkészült új HT CBL szondánk, amely a saját területén egyedi módon, 200 C fokig használható. Megújítottuk a standard hőmérsékletű CCL-GR-CBL szondaparkunkat is. Folyamatban van a CH-nál a teljes GR-CCL szondapark megújítása is, több mint 20 db szonda átalakítása, illetve gyártása révén.

A 2000-es években komoly változások, fejlesztések indultak el Kútvizsgálat (WT) területén is, amely különösen nagy lendületet vett az iraki tevékenységünk során és a mai napig is tart. Ennek során kiemelt beszállítói partnerünkkel az Oiltech-kel közösen új H2S álló 3-fázisú szeparátorrendszert, illetve új heatert fejlesztettünk ki. Új rendszereink a legkomolyabb műszaki kihívások közepette is (>40% H2S) bizonyítottak.

Jelenleg folyamatban lévő legnagyobb fejlesztésünk a Mud Logging (ML) mérési és adatgyűjtési technológiák teljeskörű megújítását tűzte ki célul. Ennek eredménye új GeoDARTS adatgyűjtő rendszerünk.