Kútgeofizikai csövezett lyukas szolgáltatások

A Geoinform évtizedek óta szolgáltat mélyfúrás-geofizikai szelvényezéseket Közép-Európában és a Közel-Keleten. Eszközeinket olyan világhírű cégek szolgáltatják, mint BH-GE, Owen és DynaEnergetics, ezzel is biztosítva a sikeres műveletek elvégzését megrendelőink számára.

A csövezett kutak szelvényezése a kútkiképzés során előforduló problémákat minimalizálja, ellenőrizhető a béléscső mögötti cementpalást és a cső belső falán idővel kialakuló korrózió.

A kútmunkálat termelési szakaszában elvégzett mérések feltérképezik a béléscső mögötti tárolót és meghatározzák a földtani vagyont. A hozam és a termelvény összetételének mérésével képet adunk a megrendelőink számára a termelésben bekövetkező változásokról és anomáliákról.

Kútgeofizikai méréseink és egyéb kútműszaki szolgáltatásaink segítséget nyújtanak a kút életének minden szakaszában, a kiképzéstől egészen a felhagyásig.  Szolgáltatásaink minimalizálják a ki- és átképzés, valamint a termeltetés során bekövetkező rendellenességeket, ezzel maximalizálva a kút élettartamát.

Minden munka pontos és alapos előkészület után kerül kivitelezésre.

Kútállapot ellenőrzése

A cementpalást mérésével, valamint a bélés- és a termelőcső belső falán lévő korrózió feltérképezésével segítjük megrendelőink számára a kút integritásának ellenőrzését és hosszútávú fenntartását.

Termelésgeofizikai mérések

A  termelési paramétereket tükröző mérések azért szükségesek a megrendelőink számára, hogy könnyebben meg tudják határozni és idővel újragondolhassák termelési stratégiájukat, valamint kizárhassák az elvizesedett rétegeket.

Rétegmegnyitás, perforálás

A rétegmegnyitással hidraulikus kapcsolatot hozunk létre a tároló réteg és a kút között. Ennek gondos tervezése és kivitelezése döntő szerepet játszik a kút további életében. A továbbiakban a tárolóval minden kapcsolat (termelés, besajtolás, rétegkezelés) a perforációkon keresztül történik.

  • A rétegmegnyitásokat kumulatív perforátorokkal és az ezekhez tartozó hordozó szerkezetekkel végezzük, különböző átmérőkben.
  • Kimagasló tapasztalattal rendelkezünk nagy ferdeségű és vízszintes kutakban végzendő perforálási műveletek  TCP (Tubing Conveyed Perforating) módszerrel történő kivitelezésében.
  • Robbantási és szállítási engedélyek beszerzésének teljes körű ügyintézése, valamint robbantóanyag tárolása és szállítása.

Műszaki célú robbantástechnikai műveletek

Többféle műszaki kihívásra is meg tudunk felelni a robbantástechnika alkalmazásával. Ezekkel a módszerekkel gyorsan és hatékonyan lehet célt érni és felszámolni a felmerült műszaki problémát.

  • Tömítőelem (bridge plug, packer, cementgát) mélységpontos elhelyezése.
  • Termelőcső vágása kémiai vagy kummulatív vágóval.
  • Fúrószerszám vágás speciális vágótöltettel.

A Geoinform Kft. kollégái megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkeznek a mélyfúrási robbantási műveletek biztonságos kivitelezéséhez, valamint a Társaság rendelkezik minden szükséges engedéllyel.

Egyéb kútműszaki szolgáltatások

Szakképzett embereink segítenek a kútműszaki műveletek megtervezésében -  rétegek kizárása,  új rétegek megnyitása vagy kútfelhagyás -, ezek végrehajtásához fejlett eszközparkkal állunk rendelkezésre.

További információkért forduljon hozzánk bizalommal!