SDP

A Geoinform Kft. szeizmikus feldolgozó szervizegységének (SDP – seismic data processing service) tevékenységi körébe tartozik az olajipari kutatások egy korai, de annál fontosabb szakaszának lebonyolítása. Bár a szeizmikus feldolgozás alkotja az egység munkájának döntő többségét, méréstervezéssel és terepi QC tevékenységgel is foglalkozunk.

Méréstervezés

Szeizmikus mérések tervezése különösen a modern standardek mellett sokrétű gondolkodást és előrelátást igényel (vertikális és horizontális felbontás, rendelkezésre álló idő és pénz, kutatási cél, előrelátható feldolgozási lépések).

Ennek megfelelően a cél és egyben a legnagyobb kihívás a fentiek közötti megfelelő egyensúly megteremtése. Sokéves tapasztalatunkkal és Omni Workshop szoftverünkkel professzionális méréstervezéssel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Terepi QC

A QC geofizikus folyamatos technikai támogatást nyújt a megbízó képviselőjének, információt szolgáltat a projekt előrehaladásáról és az adatok minőségéről.
A QC/QA a projekt indításakor segíti a mérés paramétereinek véglegesítését.
A mérés során biztosítja a megfelelő adatkezelést és adatmentést, a szeizmikus, geodéziai valamint kiegészítő adatok minőségellenőrzését. Elkészíti a QA adatokat és ábrákat.
A projekt lezárásakor véglegesíti és átadja a mérési adatokat és a feldolgozásról zárójelentést készít.

Alapfeldolgozás

Cégünk négy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a digitális szeizmikus adatfeldolgozás területén. Ez idő alatt állandó fejlesztések biztosították a feldolgozási szolgáltatás folyamatos korszerűsítését és csúcsminőségét. A CGG (Geovation, GeoCluster) és a Schlumberger/WesternGeco (Omega2), illetve a Halliburton (ProMAX) által fejlesztett szoftvereink szakértő kezekben garanciát jelentenek a minőségre.

PSTM

A PSTM mára a szeizmikus időfeldolgozás klasszikus egységévé vált. Cégünk sokéves gyakorlata biztosítja a kiváló és egyenletes minőséget. A PSTM-feldolgozásra alternatívaként rendelkezésünkre áll a két piacvezető szoftvergyártó rendszere: a CGG Geovation és a Schlumberger/WesternGeco Omega2.

PSDM

A szeizmikus képalkotás számos alapvető problémájára a mélységmigráció adja meg a választ. Folyamatosan bővülő kínálatunknak mára alapvető elemévé vált a Kirchhoff PSDM. A mélységmigráció ugyanakkor nem csupán a feldolgozás részének tekinthető, előremutat az értelmezési feladatokra is, így egy átfogó munkafolyamatként tekinthetünk rá, amelynek szakszerű implementálására az Omega2 és a Petrel szofverek állnak rendelkezésünkre.

Gyors feldolgozás

A terepi mérésekkel párhuzamosan futó gyorsított feldolgozással a mérések befejezése után rövid időn belül értelmezésre kész előzetes eredmény adható.
Az így kapott feldolgozás szerkezeti kiértékelése az esetek nagy részében a végleges feldolgozást megközelítő minőségű.

Újrafeldolgozás

Korábbi, gyakran papír alapú észlelői jelentéseken dokumentált, megviselt állapotú digitális mágnesszalagokra mentett archív szeizmikus méréseket a legmodernebb szoftverek, hardverek és feldolgozási eljárások alkalmazásával újra feldolgozzuk, mely az esetek többségében látványos minőségjavulást eredményez.

Statikus megoldások

A laza réteg változatossága okozta problémák megoldásának legmegfelelőbb módja a geológiai ismeretek integrálása a lazaréteg-modellbe. Gyakran használt statikusszámítási módszereink: uphole alapú modell, refrakciós statikus, tomografikus statikus, geológiai modell.
A statikus számítás kidolgozása a CDP Consultinggal való évtizedes együttműködés eredménye.

VSP

Az SDP stabil háttérrel és kapacitással rendelkezik új és archív VSP feldolgozás terén is (nulla offszetes, offszetes és walkaway VSP).

Egyéb

Sokéves tapasztalattal rendelkezünk kartridzsok beolvasásában és az adataik ellenőrzött mentésében. Évente átlagosan 1000 szalagot mentünk le különböző megrendelőink részére. Nagy gyakorlatot szereztünk 2D és 3D SPS-fájlok készítésében régi papírdokumentációk felhasználásával.