A Karbantartás és Fejlesztés szerviz

Karbantartás:

A szerviz feladata a terepi szolgáltató szervizek által használt felszíni és mélyfúrási mérő és adatgyűjtő eszközök biztonságos, megbízható működésének megteremtése, az eszközök megelőző és mindennapos karbantartása, szükség esetén javítása. Jelenleg az OH, CH és VSP ML szolgáltató egységek által használt eszközöket működtetjük.

Fejlesztés:

Az évek során szerzett tapasztalatok és új ismeretek birtokában, számos fejlesztést végeztünk és folyamatosan végzünk. Már a 90-es évek második felében elindultunk ez irányba, amikor megépítettük a DWL (Digital Well Logging) PC alapú adatgyűjtő, tároló és megjelenítő rendszert, amely az akkor még üzemben levő analóg felszíni eszközöket váltotta ki, valamint a CH mérőrendszerek teljes megújítását szolgálta. Ekkor cseréltük le az akkorra már elavulttá vált elektroncsöves technikával készült Gearhart CBL szonda áramköreit is.

A 2000-es években komoly változások, fejlesztések indultak el Kútvizsgálat (WT) területén is, amely különösen nagy lendületet vett az iraki tevékenységünk során és a mai napig is tart.

Elkészült az új HT CBL szonda, amely a saját területén egyedi módon, 200 C fokig használható. Megújult a standard hőmérsékletű CCL-GR-CBL szondapark is a 4db új szonda átadásával. Folyamatban van a CH-nál, a teljes GR-CCL szondapark megújítása is, több, mint 20 db szonda átalakítása illetve gyártása révén.

2014-ben, a csapat tevékenységének integrált részévé vált a fejlesztés, melynek fontosságát az is jelzi, hogy önálló vezető irányítja a munkákat.

2016-ra az új hardware és software, a GeoDarts, beüzemelésre került a korábban beszerzett új kabinba történt beépítéssel.