A Geoinform több mint 20 éve kezeli a MOL Nyrt. összevont magraktárát a Szolnokon elhelyezkedő raktárban. A magraktár 9 hangárból áll, összesen 3 420 m2 alapterületű, 5 120 m2 terület polccal. Ezen a hatalmas területen, 7 hangárban több mint 50 000 olajipari fúrásból szerzett fúrómagot és több százezer zacskó furadékmintát tárol és kezel.

Egy hangárban a magvizsgálatokhoz szükséges berendezések (természetes gamma sugárzás mérő eszköz, magscaner, hosszanti és merőleges vágó készülék), raktár nyilvántartó számítógép és a magszemle megtartására berendezett terem található.

Egy külön fűtött épületben kb 360 m2 alapterületű magraktár is rendelkezésre áll, ahol raklapokon és polcokon is elhelyezhetők a magok. Így a várhatók magszemléken a magok gyorsan előkészíthetőek. A raktár egy hónap alatt előkészíthető, a szükséges tűzvédelmi rendszer kiépítése csak 2017 év közben lehetséges. Minimális tárolási idő 1 év.

A magraktár bemutatása

A Geoinform Kft. magraktára Szolnokon helyezkedik el. Ez az épületegyüttes 9 db hangárból áll, amelyből az egyik hangár 2012-ben átalakításra került, így már szuperhangárként áll a megrendelők szolgálatában. Az épület mellett található egy szociális egység, amely az öltőzést, és tisztálkodást teszi lehetővé. A terület kamerával megfigyelt, valamint riasztórendszerrel ellátott.

A szuperhangárban kialakításra került egy helyiség, ahol a magszemlék alkalmával a szemlére szánt magmintákat készítik elő a szakemberek.

Az épület további helyiségeiben lehetőség nyílik a magminták tisztítására, vágására, valamint a további vizsgálatok előkészítésére.

Kőzetvágó gép

A magminták/minták kezelése
magminták pakolása és előkészítése a különböző vizsgálatokhoz,
minták visszahelyezése a laborvizsgálatok végeztével,
a mintákról készített adatbázis (nyilvántartás) folyamatos aktualizálása,
új információk rögzítése a számítógépes rendszerbe.

Speciális szolgáltatások
Spektrál G/R mérések a magokon
Magfotó készítése (természetes és UV fény alatt)
Magszkenner
Magszemle előkészítése, a szemle alatt segítségnyújtás
Minták szállítása

A magraktári személyzet megfelelő szakmai végzettséggel, valamint tapasztalattal rendelkezik a magraktári szolgáltatásokat tekintve. A szolgáltatás részeként felmerülő pakolások, anyagmozgatások, szállítások lebonyolításához szükséges jogosultságokkal rendelkeznek (targoncavezetői engedély, jogosítvány, stb.).
Az MVM Paks-II magokat, mely becslésünk szerint a most tárolt magok mintegy 15%-t teszi ki, a rendelkezésre álló helyek bármelyikén el tudjuk tárolni. Mint gyakorlott és több évtizedes tapasztalattal rendelkező tároló, magas színvonalú tárolást tudunk biztosítani.
A tároló helyek jól védik a magokat az időjárási és egyéb hatások ellen, őrzésük folyamatos, bejáratott és megbízható nyilvántartó rendszer alapján a magok könnyen és gyorsan elérhetőek. A magszemléhez külön terem áll rendelkezésre, rendelkezünk a magok előkészítéséhez valamint vizsgálatához minden szükséges eszközzel.
A magok digitális archiválása is lehetséges, ehhez természetes gamma mérés, spektrális természetes gamma mérés, mag foto és magscanner is rendelkezésre áll. Ez utóbbi egy speciális készülék, mely a mag külső felületét digitálisan megőrzi, lehetőséget adva az adatok továbbítására és feldolgozására.